Idén is átadták a Tiszta Udvar Rendes Ház pályázat díjait.

Három kategóriában osztották ki az elismerést, és több különdíjat is átadtak.

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Egyesület által megállapított kitüntetést egy családi ház, egy maximum négy emelet magasságú társasház, valamint egy négy emeletnél magasabb társasház kaphatja. Szerencsés Sándor, az egyesület tiszteletbeli elnöke elmondta, egyre többen pályáznak a címre.

– Ezért is döntöttünk úgy, hogy különdíjakat is kiosztunk. Ebben az évben három családi ház és egy négyemeletes társasház pályázója kapta meg az erről szóló oklevelet – közölte.

Az egyesület célja, hogy a lakók szebbé tegyék a környezetüket, ezzel együtt pedig a városképet is. Szerencsés Sándor hozzátette, a hatéves múlttal rendelkező díj egy visszavonható elismerés.

– Ha nem őrzik meg a ház, a környezet szépségét, nem folytatják a munkát úgy, ahogy kellene, akkor lekerülhet a tábla. De ilyen az elmúlt hat évben még nem fordult elő – árulta el a tiszteletbeli elnök.

 

Tájékoztató!

Tisztelt Szolnokiak!

A 2018. évi „Tiszta Udvar Rendes Ház” díjra kiírt pályázatot június 30.-án lezártuk.

Több jelentkezést nem áll módunkban elfogadni. Júliusban a befogadott pályázatok értékelését végezzük és terveink szerint augusztus második felében tudunk majd eredményt hirdetni.

Köszönjük megértésüket és aktív részvételüket.

Elnökség

TÖBB TERMÉS, KEVESEBB KÁRTEVŐ, VEGYSZER NÉLKÜL? A NÖVÉNYTÁRSÍTÁS PRAKTIKÁI

Szerencsére a környezetbarát gazdáknak sem kell lemondaniuk a zöldellő kert szépségéről. A növénytársítás segítségével ugyanis nemcsak a kártékony vegyszereknek inthetünk búcsút, de a termésünk is gazdagabb lehet. Mutatjuk a legtökéletesebb párosokat! A saját kertben termelt növényeknek nincs párjuk, különösen, ha a szép termés a megfontolt és szorgalmas gazda, nem pedig a vegyszerek érdeme. A műtrágya, a rovarölő szerek és a gyomirtók nemcsak az emberi szervezet számára teszik egészségtelenné a növényeket, de a földet is károsítják.  Az elgondolás nem új keletű, az embert régóta foglalkoztatja az, hogy hogyan tudná a gazdaságából kihozni a legtöbbet anélkül, hogy hosszútávon károkat okozna vele a természetben. Egyes növények illata elűzi a kártevőket, mások tápanyaggal gazdagítják a földet, ezzel egymást is támogatják. A megfelelő növénytársítás nagy segítség abban, hogy minimálisra szorítsuk a kártevők kockázatát, és gazdagabb terméshozamot érjünk el a kertben vegyszer nélkül. A káposztafélék mellé ültessünk rozmaringot, az illata ugyanis elűzi kártevőiket, a káposztalegyeket. A burgonya mellé érdemes zöldbabot ültetni, ha a krumplibogarat vegyszer nélkül akarod elriasztani. A torma is jó választás, mivel ez növeli az ellenálló-képességét a betegségekkel szemben.A paradicsom mellé ültetett bazsalikom növeli a terméshozamot. Ha kaprot is teszel mellé, a hernyóktól is nagy eséllyel megvéded a zöldséget. A retket megtámadó bolhák ellen véd a saláta, aminek az illatát nem kedvelik ezek a rovarok. A hagymafélék is hatásosak erre. A bársonyvirág vagy büdöske távol tartja a bogarakat, a spárga mellé is ideális választás. A sárgarépa és a hagyma jó párosítás, mivel távol tartják egymás kártevő rovarjait, a hagyma- és répalegyeket. A bab nagy mennyiségű nitrogénnel látja el a talajt, ami a répa igényeit is kielégíti. A sarkantyúka a levéltetvektől és a káposztalepkétől is megvédi a káposztát. A saláta mellé tett menta útját állja a meztelencsigáknak, hiszen nem szeretik a szagát. Erre jó egyébként az izsóp és a zsázsa is.

Jó kertészkedést kívánunk!

 

Tájékoztató

Tisztelt Felhasználók!

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Egyesület (székhelye: 5000. Szolnok, Zagyvaparti sétány 5. 3/60, nyilvántartási szám: 16-02-0002469), mint adatkezelő (továbbiakban: Egyesület) az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény és az Európai Parlament és a Tanács 2016/679/EU rendelete alapján a lakossági felhasználókat a személyes adataik kezeléséről és felhasználásáról az alábbiak szerint tájékoztatja.

Egyes felhasználók a velük való könnyebb kapcsolattartás érdekében megadták az Egyesület részére telefonszámukat, e-mail címüket. Ezeket az adatokat az Európai Parlament és a Tanács 2016/679/EU rendelete alapján az Egyesület 2018. május 25. napjától a lakossági felhasználók kifejezett hozzájárulása esetén kezelheti, illetve az adatkezelés célja körében használhatja fel.

A fentiekre figyelemmel az Egyesület a lakossági felhasználók által megadott telefonszámukat, e-mail címüket saját rendszeréből 2018. május 25. napjáig törli. Ezt követően a tisztelt lakossági felhasználó a könnyebb és gyorsabb kapcsolattartás érdekében ismételten megadhatja az Egyesületnél személyesen, illetve érdeklődhet ez ügyben elérhetőségeink valamelyikén.

5000. Szolnok, Zagyvaparti sétány 5. 3/60.

Tel: +3656-952142, +36302487305, e-mail: zagyvaparti@gmail.com

Web: zturh-egyesulet3.webnode.hu,

Szolnok, 2018. április 30.

Tisztelettel:

Tóth Kálmán 

Eélnök

 

 

Közlemény

Tisztelt szolnoki lakosok!

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Közhasznú Egyesület ebben az évben, május 01.-i kezdéssel ismét lehetőséget biztosít a "Tiszta udvar rendes ház" díj elnyerésére, Szolnok város lakói, lakóközösségei számára.

Pályázni június 30.-ig lehet három kategóriában; - családi ház, - társasház négy emeletig illetve - társasház négy emelet fölött.

Az egyesületi közgyűlés elfogadta, hogy - a korábbiaktól eltérően - Szolnok város egész területérekibővíti a pályázni szándékozók körét. Erre az elmúlt évek nagyszámú érdeklődése miatt volt szükség.

Részletes pályázati feltételek és jelentkezési lap elérhetők a: www.zturh-egyesulet3.webnode.hu weboldalon, illetve kérhető az 56-952-142; 30-2487305 telefonszámokon, vagy azagyvaparti@gmail.com e-mailen.

Várjuk az otthonukra, lakóhelyük környezetére odafigyelő és ezért tenni is akaró lakók, lakóközösségek jelentkezését.

2018. 04.30.

 

Valódi értéket teremtenek - Átadták a város kultúra napi díjait

A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtott szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban rendezett díjátadó gálán. Az immár hagyományosnak számító eseményen első alkalommal adták át a Béres-díj Szolnok kultúrájáért elismerést.

 

 

 

2018. 01. 22

 

Egyesületi közgyűlés

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Közhasznú Egyesület 2018. január 23.-án tartja éves közgyűlését, melyre várunk minden érdeklődőt. Helyéről és idejéről az egyesület elérhetőségén lehet érdeklődni.

2018. 01. 19

 

Rózsakertben randalíroztak a vandálok

 

Szomorú látvány fogadta vasárnap reggel a megyeszékhely járókelőit a rózsakertben: vandálok törték-zúzták szét a virágokkal borított, takaros park ülőalkalmatosságait.

– Hét padot feszegettek fel, illetve több növénynek is letörték az ágait – beszélt honlapunknak a sajnálatos esetről Pókász Endre, az önkormányzat sajtószóvivője.

– Természetesen még reggel feljelentést tettünk – tette hozzá.

– Valóban,több padot is megrongáltak ismeretlen elkövetők a szolnoki rózsakertben vasárnapra virradóra – mondta el honlapunk érdeklődésére Kovács Ágnes, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense is, aki szerint feltehetően az éjszaka folyamán történt az eset.

2017-10-18

 

Virágos parkjaival versenyez Szolnok

Szolnok idén is nevezett a Virágos Magyarország versenyre. Az egyre népszerűbb megmérettetés régiós zsűrielnöke csütörtökön pontozta a megyeszékhelyt. Mint mondta: nagyon szép és egyedi megoldásokkal találkozott Szolnokon.

300 település nevezett az idei Virágos Magyarország versenyre. Ez hazánk településeinek mintegy 10 százaléka. Szolnok az Észak-magyarországi régió csoportjába került, melyben összesen 40 önkormányzat található. A zsűri elnöke csütörtökön pontozta Szolnokot. Nem csak a virágosításra figyelt, érdeklődött a hulladékkezelés és a turizmus felől, nézte a növényvédelmet és a környezettudatos nevelést is. A növények színvilága, mennyisége, különlegessége, de még a kontrasztok is számítanak.

"Hely ismeretem nem nagyon van, de itt a békás szökőkútnál, az országos virágbemutatóról hoztak tapasztalatot, de a virágágyásban korábban nem bevált fajták lecserélésével alakult ki." -mondta Ferenczi Tamás zsűrielnök.

Szolnok 2010-ben regionális díjat, Arany rózsa-díjat kapott, tavaly pedig a legvirágosabb étterem versenyét a Galéria Étterem nyerte. Az idei zsűrizés augusztus végére lezárul, összesítik a pontszámokat, eredményt ősszel hirdetnek. A győztes az európai versenyben képviselheti hazánkat.

2017-07-28

Emléklap

Egyesületünk önkéntesei a szolnoki Városi Óvodák Hétszínvirág Tagintézményében végzett segítő munkájuk és adományaik elismeréseként emléklapot vehettek át az Ibolya csoport óvodapedagógusaitól. Pirók László és családja hosszú ideje végez segítő munkát a tagintézményben. Segítőinknek köszönjük és gratulálunk.

Az elismerő emléklap a facebook oldalunkon megtekinthető.

2017.06.23

 

Együttműködési megállapodás

Szolnok Városi Óvodák Hétszínvirág Tagintézményével az alábbi megállapodást kötötte egyesületünk:

I. Megállapodás tárgya

  1. A Felek kinyilvánítják azon szándékukat, hogy a nevelés, oktatás, képességfejlesztés, ismeretterjesztés és kulturális tevékenység területén segítik megismertetni a jövő felnövekvő nemzedékével azokat az intézményeket, személyeket, találmányokat, különböző előadások tartásával, melyek megerősítik fiataljainkat és szüleiket abban, hogy ebben a városban olyan színvonalú nevelés, oktatás folyik, mely megalapozza mindazok jövőjét, akik tenni akaró polgárai szeretnének lenn Szolnok városának.

2017.05.17

 

Díj 2017.

Folyamatosan érkeznek jelentkezők a meghírdetett "Tiszta Udvar Rendes Ház" díjra.

A beérkezett jelentkezések képeit a fényképgalériában és facebook oldalunkon tekinthetik meg az érdeklődők.

2017. 05. 15

 

Közlemény

Tisztelt szolnoki lakosok!

A Zagyvaparti Tiszta Udvar Rendes Ház Közhasznú Egyesület ebben az évben, május 01.-i kezdéssel ismét lehetőséget biztosít a "Tiszta udvar rendes ház" díj elnyerésére, Szolnok város lakói, lakóközösségei számára.

Pályázni június 30.-ig lehet három kategóriában; - családi ház, - társasház négy emeletig illetve - társasház négy emelet fölött.

A márciusban megtartott egyesületi közgyűlés elfogadta, hogy - a korábbiaktól eltérően - Szolnok város egész területére kibővíti a pályázni szándékozók körét. Erre az elmúlt évek nagyszámú érdeklődése miatt volt szükség.

Részletes pályázati feltételek és jelentkezési lap elérhetők a:

www.zturh-egyesulet3.webnode.hu weboldalon, illetve kérhető az 56-952-142; 30-2487305 telefonszámokon, vagy a zagyvaparti@gmail.com e-mailen.

Várjuk az otthonukra, lakóhelyük környezetére odafigyelő és ezért tenni is akaró lakók, lakóközösségek jelentkezését.

2017. 04.24

 

Tisztújító közgyűlés

Egyesületünk 2017. márciusban tölti be megalakulásának ötödik (5) évét. Ebből az alkalomból az alapszabály előírásainak megfelelően tisztújító közgyűlést tart, melyre minden tagot, támogatót és érdeklődőt szeretettel vár az elnökség.

2017.03.20

 

Meghívő

Egyesületünk 2017. január 27.-én tartja éves beszámolóval egybekötött közgyűlését, mely nyílvános, várunk minden érdeklődőt.

2017.01.12

Díjátadás

 

:- Ebben az évben is sikerült minden kategóriában (családi ház, négy emeletig ill. a fölötti társasház) győztest hírdetni a számos pályázó közül, olyannyira, hogy különdíjat is (oklevél) odaítélt a kiíró Zagyvaparti Tiszta Udcar Rendes Ház Egyesület.
Szerencsés Sándor önkormányzati képviselő jelenlétével megtisztelte az eseményt és köszönetét fejezte ki a lakók, lakóközösségek önkéntes és eredményes munkájáért.
Az egyesület szeretné kiterjeszteni pályázati lehetőségét Szolnok város egész területére. -:

2016.08.30.

 

 

 

Újabb "Tiszta Udvar Rendes Ház" szimpatizáns.

A terület korlátai miatt a hatalmas erkélyeket (utcafronti és belső udvari) maximálisan kihasználva, virág és örökzöld növények sokaságával gyönyörködteti az arrajárókat és szomszédait egy Rákóczi úti család. 
Köszönet érte.

 

 

Első pályázó 2016.

Örömmel és fáradhatatlanul gondozza előkertjét és büszkén meséli, hogy az arra járóktól sok dicséretet kap. A képek láttán méltán megérdemli a Kolozsvári út 18 szám lakója. 
Köszönjük!
 
 
 

Tavaszi vrágözön!

Egy általunk 2015. évben díjazott társasház lakója, Muszi Ferencné (Terike) meghívásának tettünk eleget április végén. Megmutatta erkélyét és a társasház előkertjét, mely - a képek tanúsáda szerint is - szorgos, áldozatos munkáját tárja elénk. Számos évelő illetve egynyári virág kihelyezésével csinosítja környezetét.
Mint elmondta: - "túl a nyolcadik X-en is mindent megteszek, hogy lakásom, környezetem tiszta, rendezett és sok-sok virággal díszített legyen, egész életemet és a MÁV kórházban eltöltött 34 évet ez jellemezte."
Köszönjük!
 
 
 
 
Egyre többen veszik használatba a közterületek kínálta sport és szabadidős létesítményeket. Képünkön épp egy belvárosi iskola diákjai élvezik a kihelyezett testnevelési órát  

2016.április 22.
 

Ma ismét megtapasztaltuk, hogy a gyermekeink biztonságos, kulturált és a mai kor követelményeinek megfelelően megépített játszóteret - Szolnok Ispán körút és Móra F. út között - védő kerítést megrongálták, vélhetően szándékosan, mert bizonyos elemei hiányoznak. MIÉRT???????

Élő Hadtörténelem

Egy tartalmas, korabeli ruházatot és fegyverzetet is bemutató: "Élő hadtörténelem" című előadáson vettünk részt a Fiumei Általános iskola 6 - 7 osztályok tanulóival és tanáraival ma délelőtt 10:00 órakor, melyet egyesületünk tiszteletbeli elnöke Szerencsés Sándor felkérésére; Ladnai Bálint hagyományőrző honvéd őrmester tartott. Az előadás az iskola és az egyesület közötti együttműködés keretében kerül megrendezésre.

 

 

Szolnok és környéke madárvilága.

Színvonalas előadás részesei voltak a Fiumei iskola alsós diákjai a december 12.-én, Szerencsés Sándor szolnoki 12. vk. önkormányzati képviselő szervezésében megrendezésre került: "Szolnok és Környéke madárvilága" című előadásnak, melyet Urbán Sándor a Jászkun Természetvédelmi Szervezet elnöke tartott. Az interaktív előadáson számos, környékünkön honos madarat ismerhettek meg a résztvevők. 

 

Közterületi rehabilitáció.

 

Tervek szerint halad a járdák felújítása, az utak kátyúmentesítése és az akadálymentesítés. A Szolnok 12 vk. önkormányzati képviselője Szerencsés Sándor, számos közterületi fogadóórán és lakossági fórumon, a lakók részéről felmerült kéréseket továbbította a Polgármesteri Hivatal Műszaki Igazgatóságra és átfogó, tervszerű ütemezést követően rendben halad a munka. Szerencsés képviselő úr a lakók türelmét és megértését kéri a munkálatok befejezéséig.

 
 

Tiszta Udvar, Rendes Ház: egyre népszerűbb a pályázat

 

Májusban hirdették meg a “Tiszta Udvar Rendes Ház” pályázatot, melyre három kategóriában érkeztek nevezések a korábbinál nagyobb számban: családi ház, társasház négy emeletig, ill. négy emelet fölötti társasház.

Szerencsés Sándor önkormányzati képviselő és Tóth Kálmán, az egyesület képviselője szerint ebben az évben nagyobb lakossági aktivitással és rendezettebb, virágosabb, tisztább lakókörnyezetekkel találkoztak a pályázóknál. A nagyobb érdeklődés arra ösztönzi az egyesületet, hogy megvizsgálják a pályázat kiterjesztésének lehetőségét Szolnok teljes területére.

DSC_3384

Kedden a Boldog Sándor István körút 18-20. számú társasházban Rózsahegyi Árpád vette át az elismerő oklevelet és a „Tiszta Udvar, Rendes Ház” táblát. A forgalmas utcán álló épületek előtt elsétálók nem is sejtik, hogy a hátsó rész milyen szép, rendezett kertet rejt, ahol a kerti törpe is jól megfér a kókuszból készült egzotikus figurával. A kertet javarészt Rózsahegyi Árpád, Dés Ágnes, és a nyolcvan esztendős Terike néni gondozza nagy szeretettel, a fiatal, virágokkal körül ültetett selyemakác is az örökifjú néni gondoskodó kezei alatt cseperedik. Korábban, a kerítés megépítése előtt, elhanyagolt, hajléktalan lakta hely volt a terület, de a kerítés felhúzása után a társasházak közössége összefogott, s azóta egyre szépül, gazdagodik a kert, példát mutatva másoknak is.

Az idei díjazottak:

családi ház – Tabán u. 37.

társasház négy emeletig – Boldog Sándor István krt. 18-20.

négy emelet fölötti társasház – Ady E. út 16.

 

Hírek

Nem maradnak torzók, az M4-es Szolnokot elkerülő szakaszának folytatódik az építése – jelentette be Szolnokon Orbán Viktor miniszterelnök és Szalay Ferenc polgármester. A közös sajtótájékoztatón elhangzott: a Szolnokot Budapesttel összekötő út ebbe az elkerülőbe csatlakozik bele. De szó esett számos szolnoki fejlesztés elindításáról, a kormány milliárdokat ad a városnak fontos beruházásokra!

Orbán 028

A miniszterelnök a Modern városok programsorozata részeként nem sokkal reggel nyolc után érkezett Szolnokra, ahol több hivatalos megbeszélésen vett részt. A legfontosabb annak a megállapodásnak a  véglegesítése volt, amely nyolc pontban foglalta össze a város távlatos terveit és a kormány ehhez hozzájáruló segítségét.

A megyei jogú városokban több ember él, mint Budapesten – mondta a megállapodás aláírása után Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere. Nem mindegy tehát, hogy ott hogyan halad a városépítés, az ipar gyarapítása. Szolnoknak tíz esztendős fejlesztési terve van, amiben a gazdaság élénkítése legalább olyan fontos, mint az idegenforgalomé, a turizmusé.

Orbán Viktor miniszterelnök pontról pontra sorolta a megállapodás tényeit. Mindenek előtt fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a rendszerváltás óta – néhány esztendőt leszámítva – Szolnok mindig is polgári vezetéssel bírt és maga a város is (éveken át élt itt a kormányfő) komoly polgári hagyományokkal rendelkezik. A városnak ezt a “hűségét” is illendő elismerni – tette hozzá a miniszterelnök. Már csak azért is, mert a következő esztendőtől a polgári berendezkedés megerősítése a kormány célja.

Az elkövetkezendő években megépül a Szolnok-Budapest autóút, még pedig a mostani 4-es út nyomvonalán, ebben már megszületett a döntés, a befejezés határidejét négy éven belülre határozta meg a kormány. A már megkezdett, de leállított északi elkerülő autópálya sem marad torzó, de Uniós pénz híján azt magyar forintból kell megépíteni, ehhez azonban régi ügyleteket le kell zárni – közölte Orbán Viktor. Az út megépül, de nem autópályaként, hanem négysávos autóút az eldöntött konstrukció.

Szalay Ferenc hozzátette: nagyon fontos ez a döntés, hiszen az elkerülővel nem csupán Szolnok nyer sokat, hanem az egész megye. Ráadásul közlekedési szempontból különösen fontos, hogy megépüljön a megkezdett szakasz, hiszen jelentősen tehermentesíti a megyeszékhely forgalmát.

A gazdaság fejlődése területi igényeket is fölmutat, a szolnoki ipari park megtelt, újabb háromszáz hektár állami földdel lesz bővíthető, az adásvételhez a pénzt az állam adja – tájékoztatta az újságírókat Orbán Viktor miniszterelnök. A szolnoki MÁV-sportpálya a már a megújításra kapott ötszázmillió mellé újabb egymilliárd forint jut majd, amiből az ottani strand fejlesztése is fontos teret kap. Részben ehhez kapcsolódik, de attól függetlenül is része az elképzeléseknek a Tiszaliget további építése, elsősorban az idegenforgalom és a turizmus szempontjait is figyelembe véve, ehhez a városnak három milliárd forintot igénylő terve van, a kormány partner az elképzelésekhez. A nagy hírű és fontos művésztelep egymilliárd forintból korszerűsödhet, bővülhet. Rövidesen méltó kikötője is lesz a városnak, a megállapodásban erre egymilliárd forintot szánnak a felek. Szerepel az elképzelések között az is, hogy a vízügyek országos irányítása Szolnokra kerüljön, egy bizottság pedig megvizsgálja a vasúthoz kapcsolódó megújítások további lehetőségeit is.

Az iSzolnok kérdésére Orbán Viktor megerősítette, hogy a szolnoki strandfejlesztésekhez, mint minden nagyberuházáshoz előbb a közbeszerzési törvény megújítását kell elvégeznie az országgyűlésnek, attól kezdve szabad az út a MÁV-strand és a tiszaligeti  fürdő megújítása előtt. Jövőre – számításai szerint – elkezdőnek ezek az építkezések.

Kicserélik a fasort az Arany János utcában

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy az Arany János utcában elkerülhetetlenné vált a meglévő utcai fasor cseréje. A fakivágási és fatelepítési munkák az időjárás függvényében 2015. március elején kezdődnek és a tervek szerint március végére fejeződnek be.

Az utóbbi években megjelent a fákon - és már több fa pusztulását is okozta – a rendkívül veszélyes, tűzelhalást okozó baktérium kórképe. A betegség ellen közterületi viszonyok között lehetetlen eredményesen védekezni. A fertőzés néhány éven belül a faállomány teljes kipusztulását okozná, emiatt a díszkörte sort megszüntetik a szakemberek és más fajhoz tartozó fákat telepítenek helyettük.

Az utca későbbi parkolási és forgalmi rendjéhez igazodva a páros számozású házak előtti teljes sort, illetve a páratlan oldalon a Kossuth út felőli öt fát pótoljákoly módon, hogy a fatányérokat a kedvezőbb élettér kialakítása miatt megnagyobbítják, majd komoly méretű oszlopos korai juhart telepítenek az ültető gödrök teljes talajcseréjét követően.

A munkálatok időtartama alatt az Arany János utcában részlegesen korlátozzák a parkoló használatot, hogy elkerüljék az autók sérülését.

Kérjük a lakosság türelmét és megértését!

2015. február 24.

TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért!
2015. május 15-17.

 

Tájékoztatjuk az érintett szolnoki lakosokat, hogy a"Tiszta Udvar Rendes Ház" díj elnyerésére kiírt pályázati határidő 2014. július 31.-én éjfélkor lejárt. Amint az a pályázati tudnivalókban is szerepel, a cím odaítéléséről az Egyesület vezetése dönt a tagsággal történt előzetes egyeztetés alapján 2013. augusztus 31-ig.

2014.08.04

 

2014. augusztus 09.-én délelőtt 10 órától parkrendezést tartunk Szolnokon az Ady E. út 1 és az Ispán krt. 11 számú társasházak közötti területen. Kérjük az ott lakókat, hogy önkéntes munkályukkal támogassák kezdeményezésünket.
2014. 07. 28
 

Egyesületünk sajtótájékoztatót tartott  az országos és helyi médiák részvételével az eddig végzett munkáiról és ismertette a Tiszta Udvar Rendes Ház díj elnyerésére kiírt pályázati lehetőséget. A sajtótájékoztatóról készült hang és képanyag megtekinthető az interneten.

2014.06.30

 

Egyesületünk tagságát, támogatóit és önkénteseit várjuk közgyűlésre 2014. január 31.-én 17:00 órára, melynek helye: 5000. Szolnok, Táncsics Mihály út 5-7 szám.

2014. 01.21.

 

Egyesületünk a törvényben meghatározottak szerint 2013. 06. 25.-én megtartotta éves közgyűlését. Az erről készült jegyzőkönyv megtekinthető honlapunkon a dokumentumok között.

2013. 06. 28.

 

A "Tiszta Udvar Rendes Ház" díj elnyerésére kiírt pályázati határidő 2013. július 31.-én éjfélkor lejárt. Az egyesület vezetése örömmel állapította meg, hogy ebben az évben a cím elnyerésére igen aktív érdeklődés mutatkozott, mind a három kategóriában.

Amint az a pályázati tudnivalókban is szerepel, a cím adományozásáról az Egyesület vezetése dönt a tagsággal történt előzetes egyeztetés alapján 2013. augusztus 31-ig.

2013. 08. 01.

 

A 2013. évi Tiszta Udvar Rendes Ház díjak ünnepélyes átadása szeptember 30.-án megtörtént.

Egyesületünk vezetése itt is köszönetet mond mindazoknak, akik közreműködtek ezen alkalom megvalósulásában.

2013. 10. 03.